perjantai 22. marraskuuta 2013

Ohipuhumista työeläkejärjestelmästä

Ailuksen ajojahti on jättänyt alleen sen, mistä pitäisi puhua: koko työeläkejärjestelmän  kriisi ja sen perustuslaittomuus. Eipä ole kysytty   rahoituksen professori Puttoselta  työeläkeyhtiöistä, vaikka Talvivaaran tilannetta hänet on kelpuutettu arvioimaan. Varmalla on  Talvivaarasta saatavia liki 35 miljoonaa euroa. Ilmeisesti etuoikeus tulee tarkoittamaan sitä, että  konkurssissa Varma saa rahansa, mutta veronmaksajat maksavat ympäristölaskut. Lisäksi turskaa tulee Finnveran ja TEKESin kautta.


Risikko sanoo, että "hyvä kolmikanta" (= ulkoparlamentaarinen vallankaappaus) päättää siitä minkälaisia lakeja maassa laaditaan. Mitähän siinä ministerivastuulaissa oikein lukikaan?

EK ja SAK siis päättävät, pitääkö työeläkeveljien kertoa etuisuuksistaan ja omaisuuksistaan sekä osakekaupoista firmoissa, joiden hallinnossa he istuvat tai joiden edustajat istuvat työeläkeyhtiöiden hallinnossa. Työeläkepojat voivat  esimerkiksi hakea kavereiden firmoille ikävien kilpailijoiden yhtiöt konkurssiin, koska TEL-organisaatiot ovat viranomaisiakin, kuten verottaja.

Tämä sairas järjestelmä, jossa ei-puskuripojat eli työeläkeveljet repivät rusinat pullista, on käsittämätön sekasikiö, joka antaa järjestelmän sisällä olevien elää kuin pellossa.  Systeemi on  sekä yksityinen että julkinen, miten nyt sattuu sopimaan. Julkinen se on silloin, kun puhutaan sen laillisuudesta tai hyvyydestä tai EMU-puskureista ja johtajien irtisanomissuojasta sekä sosiaalilainsäädännön laatimisesta. Yksityinen se on silloin, kun puhutaan kiinteistökeinottelusta, bonuksista, johdon palkkatasosta sekä firman ja sen toiminnan läpinäkyvyydestä. Yrityksiä nämä organisaatiot eivät ole koskaan, koska tulot ovat veronluonteisia maksuja eli  pakollisia. Joku pöllömpi ei-puskuripoika saattaa jopa luulla olevansa yritysjohtaja.

 Koskas tässä maassa aletaan oikeasti keskustella työeläkejärjestelmästä?


--------

Epätieteellistä politiikkaa julkaistu vihdoinkin


Epätieteellistä politiikkaa -kirjan kansikuva Lataa sähköinen kirja: P.A. Nyyssönen. Epätieteellistä politiikkaa. 120s. A5. Nomerta Kustannus Oy. 2013. ISBN 978-952-7018-01-9(pdf)  

http://www.nomerta.net/Epatieteellistapolitiikkaa_PA_Nomerta_2013.pdf

 
Valtakunnankontrolleri, tuo kaikkien alojen asiantuntija ja besserwisser laittaa järjestykseen Suomen valtakunnan, kyläkunnan ja seutukunnan asiat. Ehdottomasti. Lue ja hämmästy! Kirja on ilmainen. Poikkeuksellisesti vain pdf-muodossa. Keskustele kirjasta: http://epatieteellista.blogspot.fi/


Mitä tästä kirjasta olisi voitu sanoa:

”Tällaisia kirjoja ei saisi julkaista”
Nim. Työeläkeveli


”Tämä kirja vaarantaa mielenterveyden. En halua tietää miten päätökset syntyy. Haluan vain painaa nappia ja puhua maakuntani työllisyyden ja tiemäärärahojen puolesta. Ei voida olettaa, että kansanedustajat tietäisivät mistä he päättävät.”
Eräs kansanedustaja


”Mitä sitä tulisi jos Suomessa saisi vapaasti yrittää ja TEKESin pojat ja tytötkin ymmärtäisivät jotain yritystoiminnasta ja innovaatioista. Se vain tekisi kaiken monimutkaiseksi. Me ollaan tehty niin kuin isoisät ja pojat ennenkin. Paperia tehdään ja käytetään aina jossain. Ja jossain me sitä tuotetaan. Ei välttämättä Suomessa, mutta nyt on tuhannen taalan paikka nöyryyttää Paperiliiton poikia ja kiristää lisäetuisuuksia valtiolta, ettei me heh. heh, lähdetäkään, jos saadaan taas veroetuja ja tukiaisia. Kyllä ne sen ostaa, kun eivät muuta keksi.”
Metsäteollisuus ry:n syväkurkku


”Vastuutonta kirjoittelemista. Ei kai sananvapautta ole se, että repii kaiken alas, kaiken sen mihin Suomessa on aina uskottu: metsäteollisuuteen, Nokiaan ja muuhun IT-alaan sekä työeläkeyhtiöihin. Meidän lehdessä on aina julkaistu vain myönteistä kritiikkiä, koska Suomi on niin nuori kansakunta ettei sen konsensusta saa horjuttaa. Ala-arvoista tekstiä, jossa tosiasiat on sotkettu kuvitelmiin siitä, että Suomessa voitaisiin tehdä omia, demokraattisia päätöksiä.”
Erään suuren päivälehden päätoimittaja


”Karmeaa kommunismia”
EVA:n herra

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti