torstai 7. marraskuuta 2013

Työeläkepojat, himastelu, HPV, wimpula, Talvivaara ja tulevaisuusselonteko


Työeläkepojat siellä pohdiskelevat jotain uudistuksia taas eläkejärjestelmään ihan ”hyvän kolmikannan” hengessä eli ulkoparlamentaarisesti vallan anastaen ja kansanedustajat ovat pihalla kuin lumiukot.

Ylen A-studiossa piti 23.10. 2013 puhua aiheesta "Työeläkejärjestelmän kestävyys?", niin puhuttiinkin työeläkeyhtiöiden osallistumisesta ”elvytykseen”. Jotain oli siis Ylen annissa tapahtunut.

” A-studio

Työttömät pariisilaisnaiset stailataan työnhakuun. Fennovoima juoksee kokoon kuntien osuutta rahoituksesta. Vantaalla kouluja kiinni säästösyistä. Suomeen blokkivaalit Ruotsin malliin? Työeläkejärjestelmän kestävyys?

29.11. 2013 asti nähtävissä.


Eläkeyhtiöissä elo jatkuu edelleen kuin pellossa, mutta muissa asioissa on alkanut näkyä jotain kehitystä.

 

Himasen raportti on sitä samaa tulevaisuusvaliokuntaproosa kuin mihin olemme tottuneet. ICT hyvä, EU hyvä, yksinolo paha, oma ajattelu paha. Mielenkiintoista, että suuret tutkijat perustelevat tutkimuksen laatua sillä, että Oxford Press julkaisee sen kirjana. Tiettävästi kuitenkaan Himasen eli Suomen osuutta ei julkaista, ja on aika surkea tieteellinen perustelu se, että joku yliopiston paino julkaisee  jotain tekstiä. Yliopiston  kustantamo tekee bisnestä ihan samoin kuin esimerkiksi lääketiedelehtiä ja lääketieteellisiä kirjoja tuottavat ”arvostetut” julkaisijat. Ainakin medisiinipuolella kirjat ja artikkelit saattavat olla haamukirjoitettuja ja tieteellisesti vähintäänkin kyseenalaisia. Oxford Presskin on julkaissut vahvasti lääketeollisuussidonnaisten medisiinareiden ideologissävytteisiä kirjoja.

Himanen moitti Suomen ilmapiiriä ja se lieneekin ainoa asia, missä hän oikeassa. Mutta miten se ilmapiiri  ja luottamustaso siitä paranee, että peruskoulun ala-asteen scifikirjoituskilpailun tasoisista teksteistä maksetaan kilpailuttamatta liki miljoona ja sitten sanotaan kriitikoiden olevan kateellisia? Kun Himanen moittii avoimuuden puutetta, niin mitä on itse asiassa kritisoi? Sitäkö ettei yhtiöiden vapauksia ja oikeuksia ole viety tarpeeksi pitkälle? Sitäkö ettei ole riittävästi kaadettu rahaa finanssilaitoksiin, jotta valuvikainen EMU ja EU pysyisi kasassa? Ei tämä innovatiivisuus ainakaan tällä himastelulla parane, jossa on lähteenä Sitran, EVA:n ETLA:n ja valtiovarainministeriön sekä työeläkepoikien ETK:n ”tutkimuksia”. Filosofiseksi lähteeksi on kelvannut myös entisen Nokian johtajan näkemykset. Jengi joka jaksaa jauhaa jostain tietoyhteiskunnasta  tai osaamisyhteiskunnasta vieläkin, elää kyllä  menneisyydessä, eikä ole matkalla tulevaisuuteen.


THL:n ja STM:n asiantuntijat ovat vakuutelleet, jotta HPV-rokote hävittää papilloomaviruksia, eikä sitä ole kai kukaan kyseenalaistanut. Se mistä ette kuule heidän puhuvan, on että ei ole näyttöä siitä, että rokotus oikeasti estää syöpää, koska ei ole näyttöä siitä, että papilloomavirukset ja vain papilloomavirukset aiheuttaisivat kohdunkaulan syöpää. Sen sijaan kuulette heidän puhuvan siitä miten estetään esiasteita tai muuta ikävää. Mutta kun siitäkään ei ole näyttöä, että esiasteiden hoito on tehokasta hoitoa ja että nekään olisivat papilloomaviruksen aiheuttamia.

Ranskalaiset ja eteläamerikkalaiset syöpätutkijat ilmoittivat vuonna 2009, että USKOTAAN useimpien kohdunkaulan syövän johtuvat papilloomaviruksista. He tutkivat sitä miksi kohdunkaulan syöpä kasaantuu köyhille ja vähän koulutetuille.
Ja tulos oli: ” The excess of cervical cancer found in women with a low socio-economic status seems, therefore, not to be explained by a concomitant excess of HPV prevalence, but rather by early events in a woman’s sexually active life that may modify the cancer- causing potential of HPV infection. Eli että köyhimpien naisten korkeampi kohdunkaulansyövän esiintyminen ei johtunut papilloomavirustartunnoista (joita oli yhtä paljon korkeammin koulutetuilla), vaan nuorena aloitetusta seksielämästä, nuorena synnyttämisestä ja mahdollisesti tupakoinnista, miehen sivusuhteista ja useista partnereista. (British Journal of Cancer (2009) 101, 865 – 870 & 2009 Cancer Research UK 0007 – 0920).

HPV-rokotus edustaa sitä samaa mitä kolesterolilääkitys edustaa eli epäolennaiseen vastemuuttujaan tarrautumista. Kun tavoitteena olisi syövän estäminen, ryhdytään tappamaan joitakin papilloomavirustyyppejä, joiden uskotaan aiheuttavan syöpää.  Kansanterveydellisenä mittarina pitäisi olla vain ja ainoastaan syöpäkuolemien estäminen – tutkittuna tietona, ei uskonasiana. Ja sitten ollaankin jo päästy kultakaivoksen ääreen, koska seuraavaksi aletaan samalla proxy-logiikalla rokottaa koko kansaa muita "HPV-syöpiä" vastaan. Kun vielä tunnetaan rokotteen kehittäjän GlaxoSmithKline, GSK:n historia tutkimustulosten ja haittavaikutusten pimittäjänä, valtakunnankontrolleri veikkaa, että noin kymmenen vuoden sisällä tulee selviämään paljon mielenkiintoisia asioita tästä HPV-rokotuskansanterveystyöstä.Ja sitten spy&spy -uutisia: UM:n vakoilu suoritettiin nimenomaan Windowsin ”haavoittuvuutta” hyväksi käyttäen. Turhaan ei ole Microsoft lobannut suomalaisia puolueita  ottamalla  ministereiden  entisiä poliitisia avustajia yhteiskuntasuhdevastaaviksi Microsoft Finlandiin. Linuxia ei muista kukaan kuin juhlapuheissa ( kuten Himanenkin).  Kuten valtakunnankontrolleri kirjassaan arvioi, Ruotsi on ollut aivan keskeinen NSA:n vakoiluyhteistyökaveri. Ja sieltä sitten tänne kyberturvallisuuden huippumaahan oli ilmoitettu, että teitä pojat muuten vakoillaan. Sopii tietysti kysyä mitä vakoiltavaa Suomessa on. Mutta ehkä Suomen kautta urkitaan pikemminkin EU:n toimintaa.
High-Tech -yhtiö Talvivaara on nyt siinä tilassa, että olisi aiheellista kysyä entiseltä ympäristöministeriltä, Paula Lehtomäeltä (kesk.) että miten hän tulikaan ajaneeksi sitä hanketta, ja paljonko lapset, äiti ja puoliso ovat netonneet Talvivaarasta, vai onko persnettoa tulossa? Teollisuusministeri Jan Vapaavuori (kok) ja ”omistajaohjaajana” pissa sukassa oleva Pekka Haavisto (vihr) ovat joutuneet kepulaisen liukumiinan eli *askan uhreiksi. Nyt pitäisi jotain tehrä, kun kaivos sontii kaiken, eikä prosessia pystytä keskeyttämään; rahat on loppu ja firman johto kateissa. Tämän kaivospolitiikan tulokset on jo nähty. Ehkä olisi parempi siirtyä muuhun high techin, kuten vaikka PISSA-tutkimusten tekemiseen.Hallituksen tulevaisuusselonteko jatkaa sitä samaa uusliberalistista digihypemenoa kuin tähänkin menneessä. Digi, digi, digi on julkistettu tärkeimmäksi, mutta sitten tarvitaan kuitenkin paljon kulkuyhteyksiä ja jotain innovaatiokeskuksia kaupunkeihin eli lisää siltarumpuja ja rumia, huonoja ja kalliita data-digi-citykompleksirakennuksia. Selonteko on kuorrutettu Himasen viljelemillä ihmisarvoajatuksilla, mutta itse sisällössä se on vain sivuhälinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti