sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Nallen narsistiset natinat


Varajeesus Nalle Wahlrooskin oli kaivettu Halikon kartanosta antamaan meille tyhmille viisaita neuvoja: Palkat alas, eläkeikä ylös, opiskeluajat lyhyemmiksi ja lisää tukiaisia pääoman omistajille veroalen muodossa. 

Kauankohan muuten Nalle itse opiskeli?

Tutulta kuulosta. Kovin tutulta. Tätä mantraa on jo hoettu kaikissa uusliberalistisissa ”asiantuntijapiireissä” ja hölmöimmän patruunaviestinnän puolella. Ei mitään vikaa ole  menneen maailman bulkkiteollisuudessamme, joka ei kykene nostamaan tuotteidensa jalostusarvoa siten, ettei ainoa kilpailuvaltti olisi hinta.

Kun Nalle natisee, puhuu pankkimies, finanssikapitalisti, EMU-intoilija, eläkevakuusyhtiön Varman takapiru ja sitä kautta auringonlaskun teollisuuden edusmies, mies menneisyydestä.

”Kauppatieteen rohvessoorilla” ei ollut mitään sanottavaa siitä mitä taloustieteen nobelisti Paul Krugman lausahti pohjoismaisella kiertueellaan vastikään. Krugman totesi, että EMU oli virhe, ja että Suomi pärjäisi paremmin ilman euroa. Samoin hän totesi, että nykyinen matalan inflaation ja jopa deflaation jäinen kausi saattaa olla todella kohtalokasta. Nalle sen sijaan ajaa deflaatiopolitiikkaa vaatimalla palkkojen alentamista eli sisäistä devalvaatiota, jota piti EMU-puskureilla pehmentää, mutta kuten tiedämme, työeläkeyhtiöissä ei olla puskuripoikia.

Työeläkeyhtiöiden pyramidirakenteeseen ja perustuslaittomuuteen ei Nallella ole tietenkään mitään sanottavaa.

Yle TV-1:n Ykkösaamun (11.1. 2014)  haastattelun mukaan Nalle arvostaa rehellisyyttä, tehokkuutta ja perhettä. Nytpä olisikin pankkiherra Wahlroosilla oiva tilaisuus osoittaa rehellisyyttä ja kertoa oliko se kahden SYPin taktiikka (kun valtionvarainministeri Iiro Viinanenkaan ei tiennyt kummalle SYP.lle rahaa lapottiin) hänen keksintönsä? Pankkituen maksanut kansa odottaa rehellistä vastausta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti