maanantai 7. huhtikuuta 2014

Rintamakarkuruutta suvivirren soidessa

1. Pääministeri Käteisellä on ollut tapana moittia muita rintamakarkuruudesta, kun toiset eivät  halua olla tekemässä sitä huonoa politiikkaa, jota Katainen johtaa. Nyt  sitten Jyrki-boy itse katoaa parempien pöytien ääreen –  EU:n älyvapaaseen hallintoon ja taloudenhoitoon tietenkin – kun kaikki hänen vetämänsä hankkeet, sotesta kuntauudistukseen,  kusevat (vaikka nahkapäätöksiä onkin tehty). Ei anna kovin hyvää käsitystä sekoomuksen ja Jyrki "EU on pelastukseni" Käteisen vastuunkannosta.

2. Suvivirrestä syntyi hirveä haloo eduskunnassa, kun  apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen otti kantaa uskonnonharjoittamiseen kouluissa. Vaikka perusteellisessa ja laajassa ihmis- ja perusoikeuksia arvioivassa päätöksessä ei mainita sanallakaan suvivirttä, onnistuvat aina valppaat lehtineekerit ja eduskunnan kellokkaat kauhistelemaan sitä, että nyt meiltä viedään suvivirsi.  Miksi Suomessa ylipäätään opetetaan uskontoa julkisin varoin?  Edes uskonnonharjoituksen ihmemaassa, Yhdysvalloissa, ei harjoiteta eikä opeteta uskontoa kouluissa, jos kyse ei ole uskonnollisesta koulusta.  Nyt puhuttiin vain lapsien oikeudesta laulaa tai olla laulamatta suvivirttä, mutta onko kukaan ajatellut sitä, mikä on uskonnottoman opettajan asema? Hän joutuu kuuntelemaan aamuhartauksia ja viemään lapsia kirkkoon, vaikka oma vakaumus on muuta.   Tuskin kristitty opettaja joutuu viemään lapsia moskeijaan... Eikä kyse mistään pienestä vähemmistöstä enää, sillä yli miljoona suomalaista on pakanoita, jotka uskonnonopetusta saaneiden lapsukaisten mukaan joutuvat helvettiin. Uskonnon sijaan voitaisiin opettaa filosofiaa, elämänkatsomusoppia ja uskontotietoa., joka auttaisi lasten ajattelua, suvaitsevaisuutta ja todellista uskonnonvapautta. Mikä oikeus  vanhemmilla on päättää lastensa vakaumuksista ? Uskonto on kulttuurikysymys ja sellaisena sitä tulee käsitellä. Suvivirsi soikoot, mutta jeesustelut sikseen.

3. Huolestuttavaa tässä on se, etteivät kansanedustajat näytä ymmärtävän, mitä merkitsevät ihmisoikeudet, kun kyseessä on uskonnonvapaus ja erilaisten vähemmistöjen oikeudet. Nämä ennakkoluuloiset  ja yksisilmäiset urpot sitten päättävät meidän perus-  ja ihmisoikeuksista, kun maassa ei ole perustuslakituomioistuinta. 

4. Oikeauskoiselle Toveri Soinille  Valtakunnankontrolleri suosittelee luettavaksi
Vatikaania toistakymmentä vuotta seuranneet toimittajan, John Cornwallin  "Talven paavia", The Pope in Winter: The Dark Face of John Paul II's Papacy.
http://www.okv.fi/media/uploads/ratkaisut/ratkaisut_2014/okv_230_1_2013.pdf

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti