keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Kykypuolueen tuolileikki ja muita lieventäviä asianhaaroja

1. Helsingin kaupungin jäsenkirjavirkamiehen, Rädyn tilalle piti tulla eduskunnan untuvikko­-Männistö sijaistamaan, jotta ruuhka- ja huuhkajavuosia viettävä ministeri saisi palkankorotusta il­man holdingyhtiötä. Ekaks se oli niinku ihan jees Stuppillekin, mutta sitten tarkemmin ajateltuna huonoo sulle-mulle politiikkaa. Nykysekoomuksen peruspiirteisiin näyttää kuuluvan se, että puhu­taan mitä  ei tarkoiteta eikä tarkoiteta sitä mitä puhutaan. Se on kato jees sitä postmodernismia. Valtakunnankontrolleri totesi jo Stubbin valinnan jälkeen, että kokoomuksesta tuli postmoderni pel­lepuolue. Valittavasti ennustus on osunut liiankin oikeaan. Stubbin Turhakunnan porukoilla on hanat nyt auki kaikenlaisille älyvapaalle revittelylle, kun puheenjohtaja on kehottanut olemaan ”oma itsensä”. Ministeri Räty jo oli oma itsensä ja myöhemmin selitteli tarkoittaneensa muuta.  ”En ole joka yö tällä planeetalla”, totesi jo ufotohtori Rauni Leena Luukkainen-Kilde aikoinaan.

2. Ensimmäiseksi Rädyn jälkeen avasi itsensä hienostorouva Espoosta,  Mrs. Kauma, jonka puolisko  Jussi istuu suojatöissä  vakuutusalan lobbausjärjestössä, Tapaturmavakuutuslaitosten liitossa, jonka tavoitteena on minimoida kaikki vakuutuskorvaukset  sairaille ja vammautuneille ihmisille.  Sitä ennen hän oli  poliittisessa virassa Vakuutusvalvontavirastossa, jossa hän tuskin ajoi meidän kansalaisten etua, koska siirtyminen  pöydän toiselle puolelle kävi ketterästi Fennian kautta vuonna 2001. Rouva Kauma oli kuullut, jotta mamuille annetaan uusia lastenrattaita, johon ei edes hienostorouvalla ole varaa jokaisen lapsen osalta. Kun asiaa sitten kyseltiin A-studiossa, ei hienoperse-kansanedustajalla ollut muuta  näyttöä kuin ilkeämieliset juorut.  Hänen alaisensa Espoon sosiaalitoimesta esitti selkeän linjan ja yritti pelastaa tyhjäpäisen pomonsa pulasta. Tämä nainen on istunut Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnassa  seitsemän vuotta (2005–2012)  sekä nyt kaupunginhallituksessa ja kokoomuksen valtuustoryhmän  puheenjohtajana, eikä silti näytä ymmärtävän mitään sosiaaliasioista. Frouva on ollut jopa yhden vuoden  suojatöissä Ylessä ”toimittajana” yleissivistyksellä, jolla ei pääsisi läpi edes kansankoulusta, mutta kuppakorkeakoulusta kyllä pääsee. Lisäksi kuomu-Kauma istuu eduskunnassa perustuslakivaliokunnassa. Huh. Oikeinko sinne valitaan perusoikeuksia, ihmisoikeuksia ja perustuslakia polkevia kusipäisimpiä kansanedustajia ?  Valtakunnankontrolleri on yrittänyt  omalta osaltaan valistaa kansamme edustajia. Kävi niin, että edustaja Kauma on ainoa, joka on ilmoittanut, ettei häntä informaatio kiinnosta. Tyhjäpäiseltä ei voi paljoa odottaa. Jos on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla ottaa.

3. Toiseksi ei avautunut  edustaja Männistö, jonka tuolileikki jätti lopulta  ilman tuolia Helsingin kaupungin johdossa, kun puheenjohtaja Stubb oli nukkunut  yön yli ja pohdiskellut itsensä kehittämistä  urheilemisen ohessa.  Lasse Männistö olisi epäilemättä halunnut tästä epiksestä avautua, mutta joko puoluesihteeri Taru Tujunen oli ilmoittanut, että turpa kiinni tai sitten Männistöllä raksutti sen verran, että jatkossa on vielä parempia mahdollisuuksia ihan säälistä saada joku kykypuolueelle läänitetty suojatyöpaikka.  Kansanedustaja ja kuppatieteilijä Männistö olisi ollut ilman muuta pätevä Suomen suurimman sosiaali- ja terveydenhuoltoyksikön johtoon, onhan hän istunut luovassa toimistossa töissä viestintäkonsulttina, yksityisen lääkäriaseman Mediverkon  viestintäpäällikkönä ja asuntoministerin erityisavustajana. Tätä mieltä oli myös Helsingin kaupunginvaltuuston  enemmistö demareiden, kokoomuksen ja vihreiden äänin. Viransijaisuutta ei haluttu laittaa avoimeen hakuun. Vihreäthän ovat jo pidemmän aikaan hingunneet lisää Helsingin kaupungin virkoja, koska hekin ovat  poliittiset suojatyöt ansainneet. Ainakin Brax ja Soininvaara ovat tyrkyllä stadin johtoon.  Vihreä psykologi Pekka Sauri jo hoitelee Helsingin kaupungin teknisen puolen asioita ihan porkkanana.

4. Sekoomuksesta ovat pätevät ja sivistyneet kadonneet jo aika päiviä, joten puolue alkaa olla ihan yhtä nalkissa poliittisiin virkanimityksiin kuin demarit, joiden virallisena ideana on ollut tuoda erilaista yhteiskunnallista näkemystä hallintoon, mutta käytännössä mahdollistaa kaikenlaisten sopivien tollojen pääseminen korkeisiin asemiin. Tuleva pres. Ahnesaari pääsi aikoinaan nauttimaan gin&tonicia veronmaksajien piikkiin kansakoulunopettajan papereilla erivapauksin. Nykyinen Euroopan keskuspankin haarakonttorin johtajalla Eki Liikasella ei näytä olevan yhtään mitään sanottavaa Suomen ja  Euroopan taloustilanteesta. Tämä entinen valtionvarainministeri ja lapsilisien kolminkertaistaja sekä 1990-luvun laman isä, joka levitti budjetin ministeriaikoinaan, lähti sen jälkeen pakoon EU-hommin. Kuulostaa ihan ex-pääministeri Käteisen meiningiltä. Likaista pidettiin jo  Helsingin valtiotieteellisissä opinahjossa demareiden nappulaliigan tyhmimmästä päästä  olevana pyrkyrinä. Onneksi Euroopan keskuspankin, EKP:n haarakonttorilta on valta viety pois. Sekoomukseen puolestaan ovat jääneet  ne keskinkertaista tyhmemmän uraohjukset ja turbomerkonomit holding- ynnä muine keinotteluyhtiöineen. Uraohjukset ajavat itselleen virkoja ja  turbomerkonomit lobbausryhmilleen ja omille yrityksilleen etuja. Ainoa jäljelle jäänyt ideologia on se, että julkinen paha, yksityinen hyvä. Mutta aina kun pankki- tai vakuutuskriisi ( ml. työeläkeyhtiöt) painaa päälle, niin julkisesta tuleekin yksityistä. Usein myös kavereiden firmojen ongelmat saattavat saada paikkauksia julkisista verorahoista. Eivät kepulaiset ole tässä iltalypsyssä yksin puuhamiehinä.

5. Kykypuolueessa puhutaan sitä, miten pitäisi kannustaa ottamaan vastuuta antaa tilaa osaajille. Jäsenkirja-apualaiskaupunginjohtaja Laura  Räty kantoi komeasti vastuunsa siitä, että Helsingin lastensuojelulla oli liian vähän resursseja, jolloin tapaus Eerika pääsi sattumaan.  Räty lähti pakoon ministeriksi, mutta hänen entiset alaisensa saavat kantaa vastuunsa oikeudessa siitä, että heidän johtajansa ei  hoitanut tehtäviään. Entinen ministeri Jari Vilen jäi kiinni siitä, että hän oli plagioinut gradunsa. Oulun yliopisto katsoi asiaa läpi sormien, koska kyseessä oli ministeri ja kykypuolue palkitsi huijarin suurlähettiläspaikalla. Hienoa sekoomus. Kyllä opiskelu, osaaminen ja vastuunkantaminen kannattaa!

6. Hallitus on pihalla kuin naapurin labradorinnoutaja, sillä  jopa Nordea-pankissa on joku havahtunut siihen, että  talous on kuralla. Käteisen hallituksen kaikki tärkeät rakennemuutokset ovat tekemättä, eikä niistä ole oikein edes tietoa, että mitä piti tehdä. Korporativinen vallananastajaporukka eli työmarkkinajärjestöt ovat jo aika kauan funteeraneet eläkejärjestelmän asioita. Ongelmana on selvästi se, että nyt  pitäisi vihdoinkin tunnustaa se, kuinka kuralla  ja kestämättömällä pohjalla pyramidihujaukseen perustuva eläkejärjestelmämme on. Ja kun nykyisiin, ”hyvin ansaittuihin” suurten ikäluokkien  suurimpiin eläkkeisiin ei voida puuttua, niin  on pakko puuttua rankalla kädellä tulevien eläkeläisten oikeuksiin. Siksi edelleenkin yritetään pitkittää asiaa monin tavoin, vaikka eläkemaksujen nostopaine on niin kova, että ne vievät kohta 15 % palkasta + työnantajien osa yhä kohoavan osa. Hallitus on pihalla tästäkin, koska se ei saa oikeaa käsitystä eläkejärjestelmän tilanteesta, siitä pitävät eläkeyhtiöiden Eläketurvakeskus,  ETK ja yhtiöt itse huolta.

 Mutta kun joku hyväkäs taas vaahtoaa, että valtiontalous paranee siitä, että eläkeikää  ja eläkemaksuja nostetaan, niin se on silkkaa jaskanpauhantaa. Itse asiassa verotulot todennäköisesti sekä eläkeiän nostamisen vuoksi että eläkemaksujen nostamisen vuoksi vähenisivät. Ensiksikin, eivät ne eläkeikää lähestyvät ole töissä.  Yli 50- ja 55-vuotiaat saneerataan ensimmäiseksi.  He siis joutuvat tulemaan toimeen viime kädessä Kelan työttömyyspäivärahoilla ja toimeentulotuella, mikä lisää valtion ja kuntien menoja. Toiseksi, työeläkemaksujen nostaminen leikkaa kansalaisten ostovoimaa ja vähentää varsinkin  työvoimavaltaisten pk-yritysten mahdollisuuksia työllistää, koska se on yhä kalliimpaa. EK:ssa tietenkin pyritään saamaan ”kompensaatioksi” veronalennuksia, jolloin verotulot vähenevät.  Tilanne on nyt vaan tämän eläkepyramidihuijauksen osalta siinä vaiheessa, että nostopaine on kova, ettei sitä millään pystytä kompensoimaan veronalennuksilla edes Lasse Laatusen tai Jyri Häkämiehen matematiikalla.
 
 Kuntien ja valtion talouden osalta nämä EK:n taloushyväkkäät ovat  heti valmiita     leikkaamaan ja sopeuttamaan, mutta kun kyseessä on heidän  SAK: n kanssa kehittämä     ”maailman paras” eläkejärjestelmä, niin  ei tarvitsekaan leikata. Eläkeyhtiöiden nykyiset     menot pitää panna kuriin: yhtiöiden henkilöstömenot leikkuriin ja YT-neuvottelut pystyyn     sekä nykyisille eläkemenoille vähennys leikkaamalla suurimpia eläkkeitä. Työeläkejärjestelmähän ei     pysty elämään nykyisillä tuloilla. Hoi, Jyri ”Jyräys” Häkämies!

7. Mikkisofta, MS on kuulema rakentanut salaisen datakeskuksen jonnekin Uudellemaalle energiaverohelpotuksin kuten Google. Tämä NSA: n softayhtiön touhu alkaa olla kuin entisestä Neuvostoliitosta, jossa on sotilaskohteet ja muutkin tärkeät teollisuuslaitokset olivat valkoisia läikkiä kartalla.  Sitä totalitaarista "isoveli valvoo" -meininkiähän  tämä onkin. Hallituksen elinkeino-, elvytys- ja talouselämälistalla on lisäksi kahden turhan maanalaisen ratahankkeen, Pisararadan ja Espoon länsimetron tukeminen sekä  maakuntien uusien  maantiehankkeiden  rahoittaminen. Ne on niitä turhia kepulaisia siltarumpuja, vaikkei keskusta  ole edes hallituksessa. Seuraava suuri elinkeinopoliittinen ohjelma lienee  kahden ydinvoimaluvan uudelleen hyväksyminen, koska eduskuntavaalit ovat jo ensi keväänä ja puolueiden ja ehdokkaiden kassat kolisevat tyhjyyttään. Viis siitä, ettei edes OL 3:sta ole saatu pystyyn ja mitäpä siitä, ettei Fennovoima ole edes paperilla esittänyt mitään ydinjätesuunnitelmaa. Onhan aina se vanha Loviisassa opittu viisaus, että jätteet voidaan viedä Venäjälle ydinasetuotantoa varten. Turhaan ei Rosatom ole Fennovoiman  hankkeessa mukana. Eipä tällaisella verorahojen haaskaamisella turhiin rakennusinvestointeihin ja lupien myöntäminen auringonlaskun energiateollisuudella ole mitään eväitä edistää taloudellista hyvinvointia. Kaikki hyvin, tasavallassa... eiks niin Stuppi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti