keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vähemmän järkeä

1. 

Vähemmän järkeä, enemmän liikuntaa” oli erään nykyisen kansanedustajan & urheilubisnesgurun ja entisen kansanedustajan pojan vaalilause viime vaaleissa. Poika halusi poistaa ns. lukuaineita koulusta ja lisätä liikuntaa tai urheilua. Koulun sivistystason alentaminen on ollut jo käynnissä ainakin parisenkymmentä vuotta, kun koulusta piti tulla kiva ja osaamisen arvioinnista suhteellista. Tämä kultalusikka suussa syntynyt asiantuntija siis haluaa tyhmentää entisestään lapsukaisia ja nuoria kansanterveyden ja urheiluhengen nimissä. 


 Lasten ja nuorten lihoamisesta on tehty suuri numero ja ”liikuntatieteelliset” asiantuntijat todistelevat miten paljon terveempiä ja tehokkaampia lapset olisivat, jos urheilumafia saisi tehdä kaikista kouluista urheilukouluja, joissa lukuaineet eivät paina. Virtuaalilaskemilla todistellaan ohjatun liikunnan ja urheilun paremmuutta, vaikka ne samat asiantuntijat ja vanhemmat kuskaavat henkilöautoillaan lapsiaan kouluun ja harrastuksiin – sekä itsekin ajelevat kaikki hyötymatkat autoillaan ja sitten menevät erikseen ”harrastamaan liikuntaa”. Hyötyliikunta ei ole mitään, koska urheilu- ja liikuntabisneksen sekä urheilun tukirahojen pitää pyöriä. 


Kun valtakunnankontrolleri oli nuori, ei pikkukaupungissa kuskailtu lapsia mihinkään, vaikka varaa ja mahdollisuuksiakin olisi ollut. Harrastuksiin ja kouluun kuljettiin omin voimin kävellen, pyörällä ja bussilla 10–30 kilometrin päähän. Siinä tuli samalla testattua kuinka tosissaan lapset olivat harrastustensa kanssa. Tunnetusti kouluun myös hiihdettiin kesät talvet. Lasten ja nuorten sivistystason sekä luku-, ymmärrys ja laskutaidon romahtaminen Tuulitunneli-tasolle ei huolestuta poliitikkoja, koska meillä on sopivia PISSA-koulutuloksia ja dägä-dägä. Sivistyksen ymmärtäminen onkin liian vaikeaa nykypoliitikoille.2.

Vähemmän järkeä” kuvastaa nykyistä poliittista päätöksentekoa. Päätökset eivät pohjaudu tosiasioihin, eikä päätöksiä perustella muulla kuin ”ainoalla vaihtoehdolla”. Jo ennen vaaleja tästä antoi oivan esimerkin tuleva valtioneuvoston prosessikaavioiden johtaja Juha Sipilä, joka toisti veropropagandistien liturgiaa toteamalla, että veroaste on Suomessa ennätyskorkea verrattuna muihin Euroopan maihin. Tämän pötypuheen osoitti julkisesti ”keisarin vanhaksi vaatteiksi” entinen Talouselämä-lehden päätoimittaja Pekka Seppänen Ilta-Sanomien kolumnissaan 24.3.2015 . EU:n lukujen mukaan Suomen veroaste on 45 %. Tanskassa veroaste on 48 % ja Ranskassa ja Belgiassakin yli 45% Suomen veroasteeseen on laskettu veroiksi mm. työeläkemaksut, jotka poistamalla päädytään sellaiseen Suomen veroasteeseen, joka on Saksan tasolla ja alle EU:n keskitason. Sekoomuksen, EK:n ja Veronmaksajien keskusliiton verohaukat ne jaksavat pauhata jaskaa vuodesta toiseen ja vaaleista toiseen, eikä kukaan poliitikko, virkamies, poliittinen toimittaja tai ns. asiantuntija puutu siihen. 


Työeläkemaksujen laskeminen veroiksi ja toisaalta ainakin aikoinaan EMU-kriteereihin työeläkevarojen laskeminen julkiseksi taloudeksi palvelee työeläkeveljien ja siihen sidoksissa olevan puupääteollisuuden etuja pyramidihuijauksen ja siihen liittyvän kustannuspaineen peittelyllä, kun todellisia veroja alennetaan, niin työeläkemaksuja voidaan kätevästi nostaa ja ”veroaste” ei nouse tai jopa alenee. Lopputuloksena julkista sektoria eli kansalaisten saamia palveluja ja etuisuuksia heikennetään, koska meillä on muka ”korkea veroaste”. Sen sijaan maailman paras pyramidihuijaus saa lisää rahoitusta, vaikka sen velkakäppi on ainakin 500 miljoonaa, joten ne muutamien prosenttien työeläkemaksujen nostot eivät riitä kuin muutaman vuoden täytteeksi.


 Nykyisin työeläkevaroja ei ole enää tapana laskea julkisiksi varoiksi, koska silloin meillä ei olisi mitään ”velkaongelmaa”. Lisäksi Suomen jalostusarvottoman teollisuuden johdossa keikaroivat Varman ja Ilmarisen johtajat ja muut työeläkeveljet pelkäävät, että ”yksityiset” eläkevarat voitaisiin ”sosialisoida” ja heidän pallinsa heiluisivat. Jutellaan, jutellaan Sipilä esitteli ennen vaaleja työeläkevarojen käyttöä työllistämiseen. Työeläkeveljet ovat kyllä nyt ”valistaneet” kepujohtajaa siitä, että pakollisina veroluontoisina maksuina yksityisiin työeläkeyhtiöihin kerätyt varat ovat ”yksityisiä”. Siitä nämä veijarit eivät puhu mitään, että koko järjestelmä on perustuslain vastainen. 3. 
Kuten valtakunnankontrolleri totesi jo ennen vaaleja,niin vaalien jälkeen jatkuu ”business as usual”. Kepulijohtaja Sipilän esittämä kysymyslista muille eduskuntapuolueille kertoo, että VM:n uunojen ideologisia virsiä veisataan seuraavakin hallituskausi. ” Vähemmän järkeä, enemmän propagandaa”. Voi Suomi-parka!
 Pekka Seppänen: Puppua, puheenjohtaja Sipilä 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti