lauantai 31. joulukuuta 2016

Hei, me tunaroidaan!1.

Nykyinen hallitus on koko olemassaolonsa ajan esittänyt lukuisia sellaisia lakiehdotuksia, jotka ovat kaatuneet perustuslakiin. Nyt vireillä on sellainen maankäyttö- ja rakennuslain, MRL:n uudistus, jossa aiotaan siirtää merkittävien asemakaavojen hyväksyminen pois kansalaisten suoraan valitsemalta kunnanvaltuustolta. Tätä pidetään kunnan itsehallinnon edistämisenä.

Hallitus ei taaskaan ole lukenut perustuslakia, jossa lukee ”kuntalaisten itsehallinto”. Kuntalaisten itsehallinto on kunnassa asuvien kansalaisten itsehallintoa. Kunnan itsehallinto on käytännössä kunnan valtapuolueiden eli yksinkertaisen enemmistön mielivaltaa. Se on kaavoitus- ja vaalirahakähmintää.

Kun kunnilta ollaan viemässä suurin osa päätettävistä asioista sote-uudistuksen myötä ja sitten merkittävien asemakaavoista päättäminen kunnanvaltuustolta, niin kysymys kuuluu, mitä virkaa on kuntavaaleilla. Päävarajeesuksemme Sipilä on Kehittyvien Maakuntien Suomen hengessä ”vapauttamassa” rakennusalaa eli käytännössä lisäämässä kaavoitus- ja rakennuskorruptiota. Samaan aikaan hallitus kertoo taistelevansa korruptiota vastaan. Vasen käsi ei todellakaan tiedä mitä oikea tekee. Sipilä ei ole vielä lähtenyt raamatullisille teille ja hakannut pois sitä korruptioon viettelevää kättä.


2.

Varajeesus Juha Sipilä (kepuli) on osoittautunut varsinaiseksi mukavaksi diktaattoriksi, joka haluaa puhua kansakunnalle julkisen palvelun televisiossa ja oikaista oikeita tietoa, koska ne eivät miellytä. Sipilän paikkaansa pitäneen vakuutuskuori-asian oikaiseminen Yle:ssä muistuttaa Hesarin rähmällään oloa demareiden edessä, kun Matti ”Ahmed Ahne” Ahteen Veikkaus-ahdistelujutut oikaistiin, vaikka näyttö oli massiivinen. Myöhemmin jutun kirjoittaja kokenut rikostoimittaja Harri Nykänen sai potkut Sanoman ”sananvapaustehtaasta”.

Varajesse Sipilän kaveri, Ylen uutispäätoimittaja Atte Jääskeläinen (kesk.) on jo jaellut potkuja ja savustuksia liian ikäville työntekijöille ja ostanut potkitut hiljaisiksi. Näin toimii muun ohessa huijari-investointipankki Goldman Sachs ja talouspimityksiä siunaava tilintarkastusyhtiö KPMG. Ylen journalismi on ollut aina poliitikkojen liekanarussa, joskus on lieka pidemmällä ja toisinaan lyhyemmällä. Nykyisen Sipilän hallituksen aikana lieka on ollut erityisen lyhyt, koska varajeesuksemme on hermoherkkä prinsessa, joka tuntee herneen nenässään monenkin patjan läpi. Aina vaan parempi, kun Atte J on vanhoja politbyrootuttuja ja jo Hesarissa nähnyt miten ikävistä toimittajista päästään eroon. Atte-boy ryhtyy miettimään sensuuria, kun Ylen käytävillä kepulaiset työntekijät supisivat, että varajesse Sipilän vaimoa oli loukattu Eduskunta III -näytelmässä.

Pääosin kepulaiset Yle:n aluetoimituksien johtajat ilmoittivat tukevansa päätoimittaja Atte Jääskeläistä (kesk.) ja osa poliittisesti valituista esimiehistä lauloi samaa laulua. Enää puuttuu Pikku-Kakkosen Ransun lausunto Yle:n johdon puolesta. Yle:n sisältäpäin tuntien, sen johtoon ja esimiehiksi ei pääse, jos ei ole poliittisia meriittejä eli jäsenkirjaa tai jäsenkirjasukulaisia. Myös toimittajiksi pääse kätevämmin jäsenkirjoilla, vaikka talossa onkin myös sitoutumattomia toimittajia. Toimittajien ei kehoteta ja kannusteta tekemään mahdollisimman hyvää journalismia, vaan “sopivaa”, joka ei suututa ketään hallituksessa, ministeriössä, puolueissa ja eduskunnassa. Jos toimittaja on ollut tarpeeksi ikävä, hänet hyllytetään televisiosta radioon, niin kuin kävi mm. Seppo Konttiselle ja Juha-Pekka Rantalalle. Televisio ja varsinkin televisiouutiset on se tärkein puoluepoliittisen “journalistisen kontrollin” paikka. Radiostakin voidaan savustaa ulos, jos ei osaa olla kunnolla.

Kepulaiset, “lautakasa” Vanhasen johdolla järjestivät jo potkut Ylen parhaimmalle politiikan tutkivalle toimittajalle, Ari Korvolalle. Kepulainen Atte J. järjesti potkut Pekka Ervastille. Aikoinaan demarijohtaja Wessberg hyllytti johtavien ay-pamppuja ja demareiden korruptiivisia suhteita punapääoman rakentajaan, Hakaan käsittelevän televisio-ohjelman. Hakan luontaiseduista oli nauttinut mm. Mauno Koivisto(SDP).

Kansan luottamuksen palauttamiseksi kepulainen Yle:n suojatyöläinen, Riitta Pihlajamäki (kepuli) nimikkeellä ”etiikkajohtaja” nimitettiin A-studion johtajaksi. Lisäksi Yle:n ”riippumattomaan” hallitukseen nimitettiin oikein kepulaisten kepuli, Maaseudun tulevaisuuden ja Suomenmaan entinen päätoimittaja Lauri Kontro (kesk.). Muiden puolueiden politrukit hallintoneuvostossa ja eduskunnassa katselevat sivusta, kun Sipilä siivoaa Yle:n kepukuntoon.

Pahiten asiasta on jeesustellut virheiden hallintoneuvoston jäsen viestintä ja digiasiantuntija Jyrki Kasvi (vihr.) joka valitteli, ettei hän voi hallintoneuvoston edustajana tehdä mitään. Yle-lain mukaan hallintoneuvoston on yhtiön ylin vallankäyttäjä joka muun muassa nimittään ja erottaa hallituksen ja huolehtii siitä, ettei julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritettua. Julkiseen palveluun ei tiettävästi kuulu journalistin ohjeiden vastainen junttapääministerin perseennuolenta. Mutta vihreät  – kokoomuksen puisto-osasto –  eivät  halua jupista  tärkeistä asioista tai muuten hallituksen ovet eivät enää koskaan aukene, eikä saada enää ministeriöiden korkeisiin virkoihin, Sitraan ja  Yleisradioon omia.

Mitä enemmän nyky-Ylestä selviää, sitä hämmentyneemmäksi tulee, sillä sensuuri oli tuolla tasolla viimeksi Kekkosen loppuaikoina. Mutta sitä Kekkosslovakian aikaa tässä taidetaankin elää, sillä sinne savupiipputeollisuuden ja kotiäitien onnelaan ovat persut ja kepulit meitä viemässä. Sekoomuslaisia asia ei kiinnosta, kunhan tarpeeksi yksityistetään, saadaan poliittisia suojatyöpaikkoja niihin firmoihin ja riittävästi vaalirahaa.


3.

Varajessemme Juha S. Ilmoitti tässä taannoin, että tuota jotta tota noin Talvivaarassa on tapahtunut ihme. Se on lähinnä aiheuttanut vain ihmetystä, varsinkin ammattianalyytikkopiireissä, joissa osataan laskea, ettei Terrafamesta tule koskaan kannattavaa eikä ulkomaalaisia sijoittajia tuollainen Kankkulan kaivo kiinnosta. Jos joku on pitänyt Sipilä bisnesmiehenä, niin viimeistään tämän tyyppinen pöljäily, jossa tungetaan täysin kannattamattomaan yhtiöön veronmaksajien rahoja satoja miljoonia (tämän hallituksen aikana), kertoo varajeesuksen talouskyvyistä kaiken. Mutta ilmeisesti asia on niin, että kun kyse on omista rahoista, se on bisnestä, mutta kun kyse on veronmaksajien rahoista, se on kaveribisnestä eli yhteisten rahojen jakamista kavereille. Kepulaisten menestys kuntavaaleissa ostetaan heittämällä Kankkulan kaivoon veronmaksajien rahoja satoja miljoonia euroja. Ja se näyttää olevan SOS-hallituksen mukaan oikein, autuaallista ja täydellistä.

Päreensä varajeesus Sipilä poltti, kun kävi ilmi, että Terrafame on tehnyt bisnestä hänen sukulaistensa omistaman yhtiön kanssa: ”Ei tämmöisiä meillä Turkissa – eiku Oulussa – puhuta!” Jeesusteluun keskittyneenä Sipilältä on jäänyt lukematta sekä Suomen perustuslaki että hallintolaki. Niin ikään oululainen Suvi Linden joutui aikoinaan eroamaan, koska oli päättämässä golfkerhonsa avustuksista. Sipilän esteellisyys on selvä kuin bläkki, mutta tuskin varajeesus eroaa, koska on niin korvaamaton ja mukava mies.

Juridisesti mielenkiintoista asiassa on se, ettei itse esteellisenä tehty tai valmisteltu päätös kumoudu, toisin kuin kunnallishallinnossa. Valtioneuvostossa saa siis tunaroida ihan vapaasti, mitä nyt jotain nuhteita voi joutua joskus kuuntelemaan. Maan tavan mukaisesti kukaan oikeasti merkittävä ministeri (mies) ei vapaaehtoisesti eroa. Valtakunnanoikeus siihen tarvitaan.


4. 

Nykyisen hallituksen kolme persupoliittista tapahtumaa ovat olleet lepakoiden ja tuulivoiman suhde, Ylen keskittyminen kulttuurien moninaisuuteen monikulttuurisuuden sijaan sekä bensiini- ja dieselautoilun tukeminen. Hyvä Timoteus Katolinen!

Nyt sitten fossiiliautojen tukemisen jälkeen hallitus aikoo osana energia- ja ilmastopoliittista ohjelmaa tukea sähköautoja. Kuitenkin tiedetään että päästöjä leikattaisiin parhaiten tai halvemmin vähentämällä henkilöautoliikennettä ja edistämällä joukkoliikennettä. Rahalla ei näytä olevan mitään merkitystä, kun kyse on autoilusta tai auringonlaskun teollisuudesta, joka saa taas lisätukea myös ns. päästökauppakompensaationa, jota esimerkiksi Valtion taloudellinen tutkimuskeskus on kritisoinut.

Kun Areva ei tule rakentamaan ja testaamaan Olkiluoto 3:a loppuun asti ja käynnistys ainakin myöhästyy entisestään, tulemme todennäköisesti näkemään uuden ”ilmastopoliittisen” tukipaketin TVO:lle – tai kätevästi TVO:n omistavalle puupääteollisuudelle, kuten päästökauppakompensaatiokin. Sitä tässä on jo pohjustettu, kun on valiteltu uusiutuvan energian tukea, ja sitä ettei uusi ydinvoima oikein tahdo kannattaa. Sähkökin on Suomessa kalliimpaa kuin Ruotsissa. Siitäkin huolimatta että siellä tuotetaan jo yli 10 % sähköstä tuulivoimalla. Suomessa kuulema sähkö on niin kallista, siksi kun tuotetaan muutama prosentti sähköstä tuulivoimalla.


5.

Atomimiehet ovat alkaneet propagoida sen eteen, että niin kamalasti menee sähköä huippuaikana, joten tarvittaisiin lisää ydinvoimaloita. Logiikka on samanlainen kuin se, että kun tuomiokirkko on jouluaattona täynnä, niin tarvitaan toinen tuomiokirkko. Sähköhuiput voidaan tasata, kun rajoitetaan ja osin kielletään sähkölämmitys. Laitetaan huippukulutukselle markkinatalouden mukainen kunnon hinta. Sähkö on jalostuneempaa energiamuotoa, joten sitä ei pitäisi käyttää sellaisiin tarkoituksiin, johon on olemassa vaihtoehtoja, kuten lämmittämiseen. Sähkölämmittäminen oli jo Imatran Voiman strategia Loviisan ydinsähkön kulutuksen edistämiseksi 1960–1970-luvuilla.

Sähkönkulutus on vähentynyt länsimaissa, koska jälkiteollinen yhteiskunta tarvitsee sitä yhä vähemmän. Sähkönkulutus ei myöskään enää ole mikään ennuste bruttokansantuotteen nousulle eli talouskasvulle. Mutta Kekkosslovakiaan kaipaava SOS-hallitus on valmis jakamaan sähkötuhlaavalle jalostusasteettomalle puupääteollisuudelle tukia ja verohelpotuksia. Energiansäästö on kannattavin alan investointi, mutta Suomen energiatuhlausteollisuudelle ei ole mitään kannustetta kehittää energiansäästöteknologiaa tai optimoida prosessejaan, koska tuhlauksen maksavat viime kädessä veronmaksajat.

Varajeesuksen johtaman hallituksen elinkeinopoliittinen linja on epätaloudellista, mutta perin kepulaista. Jopa turbomerkonomien omassa Kauppalehdessä (10.12. 2016) todettiin, että Fennovoiman ydinvoimalahanke tulisi keskeyttää, talouden ja turvallisuuden perusteella. Ydinvoima on liian kallista ja turvallisuusongelmat suuria. Kepulaisilla olisi ollut miljoonan ruplan tilaisuus katkaista Hanhikiven hanke siinä vaiheessa, kun ns. kotimaista omistusta ei löytynyt riittävästi. Sen sijaan Rosatomin rahoittajan, Sberbankin suojatöihin sittemmin otetun ”idänkaupan expertin”, Kannuksen ex-elinkeinoasiamiehen E Pula-Ahon (kesk.) avittamana käytiin Venäjällä edistämässä Rosatomin Hanhikivihanketta ihan taloustorakka O Rehnin (kesk.) johdolla. Valtion- ja pörssiyhtiö Fortum kiristettiin hankkeeseen mukaan. Olli-boy oli komissaarina hämmästellyt Rosatomin bresneviläistä atomimyllyhanketta. Valtakunnankontrolleri ei olisi ollenkaan hämmästynyt, jos kävisi joskus myöhemmin ilmi, että Rosatom / Venäjän energiaministeriö tai sen tytäryhtiöt tai Sberbank ovat tavalla tai toisella rahoittaneet Suomen Keskustaa. Onhan Maalaisliitolla jo kokemusta KGB-rahoituksesta.


6.

Television Ykkösaamussa 10.12. 2016 varajeesus Juha S. sai johtaa keskustelun jääviydestä, vakuutuskuoresta, journalistisesta vapaudesta ja tekemisistään marttyyriosastolle. Keskustelun johtaminen siihen, miten kaikki vaan himoitsevat tietoa hänen omaisuudestaan ja pilkkaavat hänen perhettään ja uskontoaan oli selvästi jonkun uhriasennetta suosivan viestintäkonsultin mis- ja disinformaatiostrategia.

Sijoittajakonkari Kim Lindströmin mukaan vakuutuskuoret, joita tiedetään olevan myös pääministeri Juha Sipilällä (kesk.), ovat olemassa ainoastaan verosuunnitteluominaisuuksien takia. Vakuutuskuorien sisällä pelataan esimerkiksi kapitalisaatiosopimusten ja vakuutussijoitusten kautta, jolloin verojen maksulta vältytään. Vakuutusyhtiöt ovat huomanneet tämän verosuunnittelua avittavan sijoitusinstrumentin suosion ja ovat nostaneet hallinnointipalkkoita reippaasti. Lindströmiä huvittaa, että suomalaiset ovat valmiita maksamaan lähes mitä tahansa välttääkseen veroja, jopa enemmän kuin mitä he voivat säästää veroissa. Veroja siinä säästää niin kauan kuin ei ota mitään ulos vakuutuskuorista. Rahat kasvavat korkoa korolle. Mitä kauemmin pystyy olemaan ottamatta rahoja pois vakuutuskuoresta, sitä enemmän hyötyy. Tulot, jotka tulevat vakuutuskuoren sisälle, ovat verovapaita. Se siis hyödyttää kaikista eniten niillä, joilla on suurin omaisuus.

Hesari ehti jo ilmoittamaan, ettei vakuutuskuoressa ole mitään hämärää. Suomen Pravdan mukaan miljoonalla suomalaisista on rahastosijoituksia, joten mitään hätää ei ole. Rahastoissa ei voi päättää mihin sijoittaa, sen sijaan vakuutuskuoressa voi ja mitä rikkaampi on sen, kauemmin voi pitkittää verojen maksuja. Lisäksi nämä finanssikeplotteluinstrumentit ovat hyvin lievästi verotettuja. Omaisuuden voi myös peitellä kuoreen. Varajeesuskin ilmoitti, ettei hän tiedä mitä sijoituksia hänellä on.

Kaksi ns. hyvää kysymystä kuuluvat: 1. Miksi tällaisien sijoitusinstrumenttien verotus on lievää ja 2. miksi pääministeri sijoittaa tällaiseen? Ensimmäiseen kysymykseen on helppo vastata, sillä pankit ja vakuutusyhtiöt ovat vuosikymmeniä rahoittaneet suurimpia puolueita ja niiden ehdokkaita. Siksi Suomessa mm. pankkiriisi hoidettiin siten, että pankit pelastettiin verovaroin ja pk-yrittäjät laitettiin liki ikuiseen velkavankeuteen. Toiseen kysymykseen vastaamiseen ei voi tietää varmaa vastausta, mutta todennäköinen vastaus on ahneus ja verokeinottelu. Asiassa on tietysti painanut se, että varajeesuksemme on halunnut parkkeerata omaisuutensa jonnekin sillä aikaa, kun hän leikkii poliitikkoa. Hän olisi voinut sijoittaa rahojaan esimerkiksi kohtuuhintaisiin vuokra-asuntoihin, mutta se olisi ollut rahvaanomaista. Pääministeri ei voine toimia riskisijoittajana. Ja tuskinpa varajeesus Juha S olisi sitä halunnutkaan.

A-studion vuotta 2016 luotsaavassa ohjelmassa varajeesus Sipilä sai puhua puuta heinää ns. toimittajien katsoessa vierestä. Yle uutisoi sanasta sanaan Sipilä tiedotteen STT:lle ja kertoi se olevan perinteinen PM:n tervehdys (tosin vain suomeksi). Yle on nyt sitten ”normalisoitu” eli kepuloitu. Kansa on kepu-TV:sä  ansainnut?


7.

On tullut selväksi, ettei Sipilä ole sellainen talousmies joka ymmärtäisi kansantalouden, valtiontalouden eikä edes liiketalouden päälle, jos kyseessä on valtionyhtiö tai valtion rahoittama yhtiö. Ilmoittaisiko hän, että ihme on tapahtunut, jos hänen ja sukulaistensa omistama yhtiö tekisi 20 miljoonaa euroa kuukaudessa tappiota? Miksi Sipilä ei itse sijoita rahojaan Talvivaaraan, jos Terrafame on niin ihmeellinen firma? Ovathan poliitikot ennenkin sijoittaneet Pekka Perättömän kaivokseen rahaa. Toisten rahoilla leikkimisessä voidaan luokitella menot tuloiksi ja kupata veronmaksajien varoja. Oikeusvaltioperiaate on poliitikkoleikkiä leikkivälle varajeesukselle ihan tuntematon käsite.

Kun Juha S:llä ei ole mitään virkaa talousmiehenä eikä julkisessa virassa ministerinä, hän voisi ottaa tunkkinsa ja tunkea jonnekin muualle – vaikka Liminkaan.

Ps .Juha S., sen jälkeen ei kukaan kyselisi mitä sinä ja perheesi touhuatte ja omistatte.


8.

Nykyisen hallituksen tavoitteena tuntuu olevan ideologinen puuhastelu vaalirahoittajien ja suojatyön tarjoajien iloksi. Hankkeita ajetaan läpi ilman kunnollisia selvityksiä, juridisia arviointeja, ilman vaihtoehtoisia arvioita, ilman tutkimuksiin perustuvaa analyysiä nykytilasta. Kun päätetään että metallinen kuutio on muovinen pallo ja ongelmana on sen pallon kimmoisuus, niin ryhdytään moukaroimaan kuutiota pontevasti kimmoisammaksi ja kas, kyllähän se jo hieman joustaa, mutta miksi se ei pyörikään?

Huonoa Uutta Vuotta 2017 odotettavissa – valitettavasti.


Lähteitä:

Sijoittajakonkari: "Sipilän vakuutuskuori hyvä osakeomistuksen piilottamiseen" Iltalehti 11.3.2016 http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031121253117_uu.shtml

Kolumni Perutaan ydinvoimala. Kauppalehti OPTIO 10.12.2016.http://www.kauppalehti.fi/uutiset/perutaan-ydinvoimala/nye5F9rc?ref=twitter:aeaf

Korhonen, Jarmo. Maan tapa. WSOY 2015.

Laki Yleisradio Oy:stä 22.12.1993/1380

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti